Forsikringen har afvist min skade, fordi jeg ikke var ved lægen

Desværre en helt klassisk sag – falder, det gør ondt, tænker: “det går nok over”, men det gjorde det så ikke, og nu afviser forsikringen at anerkende skaden.

Forsikringsselskabernes uskrevne regel

Forsikringsselskaberne har en uskreven regel om, at man skal være ved læge inden 72 timer efter en skade (tommelfingerregel). Og hvorfor så det? Jo, man skal dokumentere, at skaden kommer fra den ulykke, som man påstår, og ikke fra alle mulige andre hændelser, sygdom eller bare slid. Dette kaldes strakssymptomer.

Hvis man nu ikke har været ved lægen inden 72 timer

Er alt så tabt, hvis man ikke har været ved læge? – nej det er det ikke, men det kræver, at man kan skaffe anden dokumentation – anden dokumentation kan bestå i en kombination af

  • sygemelding til arbejdsgiver,
  • besøg hos fysioterapeut,
  • opslag på facebook om ulykken med beskrivelse af skaden,
  • billeder taget af de blå mærker,
  • SMS til mor etc.
  • eller hvad du nu lige kan finde….

Okay simpelt nok tænker du måske, men så enkelt er det ikke.

Jeg har her nedenfor fundet en tilfældig afgørelse fra Ankenævnet fra Forsikring, som illustrere problematikken meget godt:

Eksempel på en rigtig sag

I denne sag er X blevet kørt ned, men der står ikke noget i journalerne om, at de smerter, som han har i ryg, skulder og hofte, er forårsaget af uheldet.

Der står i afgørelsen (91164):

“Nævnet har blandt andet lagt vægt på, at der ikke i de primære lægelige bilag er angivet oplysninger om et ulykkestilfælde den 25/10 2014, og at det anmeldte ulykkestilfælde først er omtalt ved konsultationen den 11/5 2015, mere end 6 måneder efter hændelsen.  Nævnet har også lagt vægt på, at klageren ved konsultationen den 19/11 2014 alene klagede over smerter i venstre hofte som følge af en irriteret slimsæk, og først den 11/5 2015, cirka 6,5 måneder efter ulykken, klagede over gener i ryggen, og at de første klager over højresidige skuldergener først fremgår af et journalnotat af 3/6 2015.”

Du tænker måske, at det måske giver god mening, MEN problemet i denne sag var, at personen faktisk VAR ved lægen og flere gange efterfølgende, men der blev ikke noteret noget om “hvorfor”.

Skadelidte har forklaret følgende i sagen:

“Ved uheldet får jeg skader på min hofte, min ryg, og min skulder. (…) de fik mig lagt ind på min seng, og insisterede på, at jeg skulle på skadestuen, for de kunne godt se, at jeg ikke havde det ret godt. Jeg insisterede på at vente, idet vi skulle til at spise, og sagde at det nok kun lige var slaget efter uheldet, og det nok gik i sig selv.

Jeg fik det ikke bedre, og bestilte tid hos lægen d. 10-11-2014, men kunne ikke få en tid før d. 18-11-2014.

Var så hos lægen d. 18-11-2014, og klage over både skulder, ryg og hofte smerter, og jeg blev enig med min læge om, jeg blev sendt videre til én speciallæge omkring min hofte, og så måtte vi se på ryg og skulder senere, i håb om, at det gik i sig selv. Der sker så det, min læge ikke skriver i journalen, at årsagen til mine smerter stammer fra mit cykeluheld, hvilket så starter alle problemerne. Jeg har så foreholdt min læge dette, som måske godt kan erindre at vi talte om mit uheld, men vil ikke give mig en erklæring på, at vi talte om dette.

Jeg får så en tid hos speciallæge … d. 03-12-2014, hvor der lægges en blokade, og han får så heller ikke skrevet nogen om at mine smerter stammede fra mit cykeluheld…”.

Og lægen havde ganske rigtigt i journalnotatet skrevet meget kort, at skadelidte havde smerter de pågældende steder, men ikke hvorfor han han havde smerter.

Det er derfor ikke nok at komme til læge i god tid, man bør også tjekke op på, hvad lægen skriver. Husk læger går op i at helbrede folk. Læger går ikke op i, at dokumentere årsagssammenhænge overfor forsikringsselskaberne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *