En mærkelig oplevelse hos speciallægen? Råb op INDEN du får erklæringen!

Sidder med en speciallægeerklæring – undrer mig over, hvorfor er koncentrationsvanskeligheder, hukommelsesmæssig besvær mv. ikke nævnt i speciallægeerklæringen. Skadelidte nævner det ellers igen og igen, når vi taler sammen, og fylder sædvanligvis meget i vores samtaler.

Konfronterer skadelidte med det: Har du ikke sagt det til lægen?

“- Jo jo, det har jeg da.”

En lille pause.

“Men det var faktisk en underlig oplevelse, jeg tror ikke, at han forstod mig.”

Jeg tænker: “Åh nej – en som har glemt at fortælle mig, at han havde en dårlig oplevelse hos speciallægen.”

Jeg siger: Det var jo netop vigtigt, at du skulle sige til, hvis du havde en underlig oplevelse hos speciallægen – hvorfor har du ikke sagt noget?

Skadelidte: “jamen det er jo nok bare mig….”

 

Desværre helt klassisk. Skadelidte tror – på trods af formaninger om andet – at det nok er dem, som ikke forstår det, dem som det er galt med etc.

Når man først sidder med den dårlige speciallægeerklæring i hånden, så er det enormt svært på troværdigvis at gøre gældende, at speciallægen ikke havde noteret det hele. Havde jeg derimod allerede umiddelbart efter speciallægeundersøgelsen – og INDEN at have set erklæringen kunnet skrive til forsikringsselskabet, at der havde været en dårlig kommunikation mellem speciallæge og skadelidte, og så iøvrigt være kommet med vores eget referat af hvad blev sagt og gjort, så står det langt stærkere, end hvis man kommer efterfølgende, når man er utilfreds med resultatet – desværre.

Derfor lyt altid til mavefornemmelsen. Virker speciallægen uforberedt, roder rundt i hvad der er sket, ser ikke ordentlig på skadelidte og er der i det hele taget en dårlig mavefornemmelse, så reager på det!

 

En tanke om “En mærkelig oplevelse hos speciallægen? Råb op INDEN du får erklæringen!

  1. Annette Hansen Svar

    Jeg var heldig at læse dette inden jeg skulle til speciallæge

    Jeg oplyser det straks til Arbejdsmarkeds Erhvervssikring som tilsidesætter dokumentationen ved udmåling af MEN

    Jeg har nu anmodet om genoptagelse af sagen da der er flere skader som skal vurderes – de manglede at vurdere 60 % af min anerkendelse som begrundelse af, at de ikke kunne se det vurderet i speciallægeerklæringen – det passede så ikke helt – de læste det bare ikke 😉

    Der er vigtig at være aktiv deltagende i din egen sag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *