Underskriv aldrig en tro og love erklæring

…medmindre du er 100 % enig i indholdet

Får du en erklæring, som forsikringsselskabet ønsker, at du skal underskrive, så pas på!

Underskriver du en tro- og love erklæring, uden at indholdet er sandt – altså 100 % sandt – og ikke kun 99 % sandt, så risikerer du at ende i en situation, du ikke lige havde regnet med.

Der er flere problemer med tro- og love erklæringerne.

De bruges til at få folk til at erklære irrelevante ting.

Ex (fiktivt eksempel) du skal erklære, at du ikke kan løbe en tur. Men det som er relevant for sagen, er hvad du kan tjene. Altså man skal være opmærksom på, hvad er de relevante kriterier.

En anden problemstilling, er hvis man får skadelidte til at oplyse noget som er en lille smule forkert.

I eksemplet fra før, så kunne man blive bedt om at erklære på “tro og love”, at man aldrig løber. Det kan også godt være tilfældet, men hvad nu hvis du har en gal hund i hælene, så kan det da godt være, at du alligevel kan løbe 50 m. og lyver du så?! Det kan i al fald blive fremstillet således.

Skriv derfor kun under, hvis du med 100 % sikkerhed ved, at du ikke træder bare en lille smule ved siden af.

Ellers så må de sende dig nogle spørgsmål, således at du kan svare nuanceret. Men pas også på spørgeskemaerne fra forsikringsselskaberne, de kan være nøjagtig ligeså tricky. Så skriv med egne ord, det du kan stå inde for. Verden er sjældent sort eller hvid, som skemaerne lægger op til – du vil typisk have gode dage og nogle dårlige dage og din besvarelse kan derfor godt afhænge af, hvilken dag du svarer på spørgsmålene…. så svar nuanceret!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *