Hvem betaler advokaten?

Kommer du til skade, hvor der er en ansvarlig skadevolder (typisk færdselssager), har du ret til at lade din sag blive vurderet af en advokat på forsikringsselskabets regning. Du har nemlig ret til erstatning for ”rimelige og nødvenlige” advokatomkostninger udover de øvrige erstatningsposter.

Du skal dog være opmærksom på, at forsikringsselskabets tilskud til omkostningerne ikke altid vil dække den samlede regning, idet forsikringsselskabernes tilskud som udgangspunkt bliver bestemt af erstatningens størrelse med udgangspunkt i halv proceduresalær (retternes takster i retssager for tilkendte omkostninger), mens advokatens regning som udgangspunkt bliver fastsat ud fra den medgåede tid.

Det er altid en god idé at spørge advokaten nærmere om betalings spørgsmålet, der vil ofte kunne indgås en nærmere aftale herom.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *