Risikerer jeg at skulle betale min erstatning tilbage, hvis jeg klager over min afgørelse fra Patienterstatningen?

Ro på!

Har du modtaget en afgørelse om erstatning, som følge af en patientskade, så har du garanteret hørt om alt balladen om, at nogle patienter er blevet forpligtet til at betale erstatningen tilbage.

Men RO på!

Afgørelser fra Patienterstatningen efter 1. juli 2018, der udbetales erstatningen IKKE, hvis afgørelsen påklages, så der er ikke noget, at kræve tilbage!

Det er altså meget enkelt – problemet opstår ikke!

(Kan selvfølgelig tænke alle mulige situationer med genoptagelser etc. men her skal der heller ikke ske tilbagebetaling, selvom der er udbetalt – der står nu i loven:

§ 33 a: ”Erstatning og godtgørelse, der er udbetalt efter § 33, stk. 4, kan ikke kræves tilbagebetalt eller modregnet i andre krav på erstatning eller godtgørelse”

Afgørelser fra før 1. juli 2018

Har du en afgørelse fra Patienterstatningen FØR 1. juli 2018,

så tag det også helt roligt.

For du har fået udbetalt din erstatning, men Højesteret har i to afgørelser taget stilling til, at den erstatningspligtige (typisk regionen) ikke kan kræve erstatningen tilbagebetalt, hvis de ikke selv har påklaget afgørelsen eller taget forbehold for tilbagesøgning.

Altså regionen skal SELV være lidt oppe på mærkerne, hvis de på et senere tidspunkt skal have mulighed for at søge erstatningen tilbage – med andre ord, du har kun grund til bekymring, HVIS regionen har påklaget Patienterstatningens afgørelse og de samtidig med udbetalingen har skrevet til dig, at de forbeholder sig ret til at kræve pengene tilbage. Du er med andre ord blevet advaret.

(Den generelle vejledning i afgørelsen fra Patienterstatningen er ikke nok til at kræve tilbagebetaling).

UNDTAGELSEN!

Har du

  • mod bedrevidende undladt at give oplysninger eller
  • Afgivet urigtige oplysninger

Og har det betydet, at afgørelsen har fået et andet udfald end den ellers ville have fået.

Ja, så har du god grund til bekymring….!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *