Betinget frakendelse af kørekortet ved hastighedsoverskridelser

Har du helt styr på, hvor hurtigt du må køre, hvis du skal undgå klip, betingede frakendelser og endnu ubetingede frakendelser af kørekortet.

Du får et klip i kørekortet, hvis du har kørt mindst 30 % for hurtigt og tre klip bliver til en betinget frakendelse. Du kan også “springe” direkte til en betinget frakendelse, hvis du overskrider hastighedsgrænsen med 60 %

Dvs max 50 km/t, så får du et klip ved 65 km/t og betinget frakendelse ved 80 km/t

Ved 80 km/t. så får du et klip ved 104 km/t og betinget frakendelse ved 128 km/t

Ved 90 km/t så får du et klip ved 117 km/t og betinget frakendelse ved 144 km/t

Ved 110 km/t så får du et klip ved 143 km/t og betinget frakendelse ved 160 km/t (og det er ikke fordi, at jeg ikke kan lægge 60 % til, men reglerne er skrappere, når hastigheden bliver høj).

Ved 130 km/t så får du et klip ved …… næh hov, man springer direkte til en BETINGET frakendelse, hvis man kører over 160 km/t, selvom

Vejarbejde

Er der vejarbejde, så er tolerancen endnu mindre og allerede ved en overskridelse af hastighedsgrænserne på 40 %, så ryger man direkte til en betinget frakendelse af kørekortet!

Flere ubetingede frakendelser

Ligger foden lidt for ofte lidt for tungt på speederen, og har man to betingede frakendelser i bagagen, så giver det en ubetinget frakendelse – AV!.

“Jamen, så mister jeg mit arbejde…”

Ja, den “sang” er sunget mange gange i de danske retssale, men det er dommerne ikke lydhøre overfor, her skulle man have tænkt sig om lidt før….

Det er faktisk meget sjældent i færdselssager, at der kan stampes så formildende omstændigheder frem, at frakendelsen kun bliver gjort betinget – vi er ude i situationer, hvor man er handicappet, afhængig af sin bil og kun har foretaget en mindre overtrædelse…. med andre ord, det skal du ikke forvente at blive reddet af….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *