Tillykke til studenterne…. og har I husket at ændre jeres forsikringer?

Er de kære studenter registreret hos ulykkesforsikringen som studerende, så har de en meget lav fareklasse. Men mange går fra at være studerende og til at have et arbejde som fabriksarbejder, postbud, piccoline…. og nu er deres fareklasse højestsandsynlig en anden.

Budskabet er enkelt – få oplyst til ulykkesforsikringen hvad de unge nu laver, så deres risikooplysninger er korrekte og så de IKKE risikere at få reduceret deres erstatning i tilfælde af skade.

EKSEMPEL:

Sofie er lige gået ud af gymnasiet og skal nu have et sabbatår, hvor hun arbejder på den lokale møbelfabrik. Sofie har været studerende og har derfor været placeret i en lav fareklasse og har derfor kun betalt kr. 1.500 pr. år for sin ulykkesforsikring. Sofie burde i sit mere risikofyldte job på møbelfabrikken, som ligger i en højere fareklasse, betale kr. 2.500 pr. år for sin ulykkesforsikring.

Sofie kommer til skade. Hun har en forsikringssum på kr. 1.000.000 og da hun kommer til skade og får et men-tab på 10 %, så burde hun have fået kr. 100.000. MEN da hun ikke har fået oplyst sin forsikring om, at hun har betalt for lidt i forsikring, da hendes fareklasse er ændres, så skal hun kun have en forholdsmæssig del af forsikringssummen i dette tilfælde 1500/2500 (3/5) af forsikringssummen – altså får hun kun kr. 60.000.

Læs eventuelt mere i artiklen: Pro rata – reduceret dækning på ulykkesforsikringen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *