I visse situationer kan du få erstatning, hvis der i forbindelse med din behandling er sket en fejl eller du har været udsat for en sjælden følge.

Patientskadesager kan gå af to spor – man kan søge erstatning hos Patienterstatningen og/ eller man klage over lægen eller behandlingsstedet via Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det er et meget kompliceret område, men du kan læse artikler om emnet nedenfor:

  • Tabt arbejdsfortjeneste
    Hvad er tabt arbejdsfortjeneste? Tabt arbejdsfortjeneste er forskellen mellem det man kunne have tjent og det man så faktisk har fået i indtægt. Kunne have tjent Har tjent                      . = tabt arbejdsfortjeneste Det lyder jo let nok. Men pas på det skal IKKE blandes sammen med erhvervsevnetab, som er…
  • Svie og smertegodtgørelse – Hvad er det?
    Svie og smerte godtgørelse – er et plaster på såret, hvis man er kommet til skade. Her i 2021 kan man få kr. 215 om dagen, for hver dag man er syg, dog maks kr. 82.000.
  • Underskriv aldrig en tro og love erklæring
    …medmindre du er 100 % enig i indholdet Får du en erklæring, som forsikringsselskabet ønsker, at du skal underskrive, så pas på! Underskriver du en tro- og love erklæring, uden at indholdet er sandt – altså 100 % sandt – og ikke kun 99 % sandt, så risikerer du at…
  • Tjek lægekonsulentsvaret, det kan indeholde en stor overraskelse
    Ja, det er langt fra altid, at der står noget spændende i lægekonsulentsvaret, men så alligevel dumper der ind imellem overraskelser op. I dag var en af dagene, hvor der kom en overraskelse med lægekonsulentsvaret. Baggrunden for at lægekonsulentsvaret blev indhentet var egentlig ret trist. En kunde havde modtaget en…
  • Tilbagesøgningskrav – afgørelser fra Patienterstatningen før 1. juli 2018
    HVIS du modtager et tilbagesøgningskrav for udbetalt patienterstatning fra regionen, så er det langt fra sikkert, at de kan kræve pengene tilbage. Denne artikel handler om afgørelser fra Patienterstatningen truffet FØR 1. juli 2018. Jeg skrev Patienterstatningen og IKKE Ankenævnet for Patienterstatningen, så det er tidspunktet for den oprindelige afgørelse,…
  • Risikerer jeg at skulle betale min erstatning tilbage, hvis jeg klager over min afgørelse fra Patienterstatningen?
    Ro på! Har du modtaget en afgørelse om erstatning, som følge af en patientskade, så har du garanteret hørt om alt balladen om, at nogle patienter er blevet forpligtet til at betale erstatningen tilbage. Men RO på! Afgørelser fra Patienterstatningen efter 1. juli 2018, der udbetales erstatningen IKKE, hvis afgørelsen…
  • Pensionister i arbejde: – Er vi ikke noget værd?
    “Jo, selvfølgelig!” “Meen hvorfor spørger du om det?” “Jeg har fået at vide, at jeg ikke kan få erstatning, da jeg er over folkepensionsalderen” “øhhh – hvad?!   Man får ganske rigtigt reduceret sin erstatning, desto ældre man er, men afhængig af lovgivningen, så er der dog et “lavpunkt” for…
  • Hvor skal jeg klage, hvis der er sket en fejl på sygehuset/ hos lægen/ …?
    Hvad er dit formål med at klage? Tja, svaret afhænger fuldstændig af, hvad du vil have ud af din klage. Vil du gerne give behandleren/ stedet en “næse” ELLER vil du have mulighed for erstatning? Du kan sagtens klage flere steder, men du skal gøre op med dig selv, hvad…
  • Jeg tror min læge har lavet en fejl – hvor kan klage til?
    Du skal overveje -hvad er dit mål med at klage? Er det, at sundhedspersonen (altså lægen, sygeplejeske e.lign) skal have kritik – en løftet pegefinger? Er dit mål, at du skal have noget erstatning? Hvis du ønsker, at der skal rejses kritik af den sygehusafdeling, som du har været på,…
  • En mærkelig oplevelse hos speciallægen? Råb op INDEN du får erklæringen!
    Sidder med en speciallægeerklæring – undrer mig over, hvorfor er koncentrationsvanskeligheder, hukommelsesmæssig besvær mv. ikke nævnt i speciallægeerklæringen. Skadelidte nævner det ellers igen og igen, når vi taler sammen, og fylder sædvanligvis meget i vores samtaler. Konfronterer skadelidte med det: Har du ikke sagt det til lægen? “- Jo jo,…